Investera.
Courtagefritt.

Investera courtagefritt i aktier och ETF:er, direkt i mobilen.

Anmäl dig till väntelistan för snabbare åtkomst till appen.
Tack! Din ansökan för en inbjudan är skickad.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

När du investerar kan värdet på dina pengar både öka och minska.

1 100 000+

använder Freetrade

4000+

aktier och ETF:er

Prisvinnare

i British Bank Awards, tre år i rad: 2019-2021

"Excellent"

Trustpilot-betyg, baserat på över 2000 recensioner

Varför du borde välja Freetrade som din investeringstjänst!

Vi tycker att investeringstjänsterna i dag inte fungerar speciellt bra, varken för nybörjare eller erfarna investerare. Höga courtageavgifter och mossiga produkter från traditionella aktiemäklare gör det ofta knepigt att börja investera.

Affärsmodeller som dessutom baseras på att flytta långsiktiga investerare till högriskprodukter kan leda till sämre ekonomiska utfall.

Det är därför vi skapade Freetrade. Vårt mål är att ta bort hinder och möjliggöra investeringar på aktiemarknaden för alla, med en investeringstjänst du kan lita på, som erbjuder lättillgängliga och courtagefria investeringar.

Att investera med Freetrade

Köp en del av en aktie

Med Freetrade kan du genom andelsaktier investera i de högst prissatta amerikanska aktierna utan att behöva betala fullt pris. I stället för att välja antalet aktier så bestämmer du bara den summa du vill investera och köper delar av en aktie.

Precis som när du äger en hel aktie får du med andelsaktier utdelning i proportion baserat på delarna i ditt innehav.

Bjud in dina vänner och få Free shares

När vi har lanserat i Sverige kommer du direkt i appen kunna bjuda in dina vänner till Freetrade. Då kan både du och din vän få varsin Free share.

En Free share är en slumpvis utvald aktie med ett värde upp till 2 000 kronor.

När du investerar kan värdet på dina pengar både öka och minska.

Tåvla om en free
Tesla share!

Om du är bland de 1000 första på väntelistan när Freetrade lanseras i Sverige, så är du med i vår tävling om att vinna en free Tesla share. Tävlingsvillkor finns längst ned på sidan.

Ansök om en invite

Transparenta & pålitliga investeringar
för alla

Vårt mål är att få alla att investera och bygga en plattform som hjälper våra kunder uppnå sina långsiktiga ekonomiska investeringsmål!

Vi lyckas när våra kunder lyckas.

Vi tror på att:

Utbilda och informera alla om fördelarna med långsiktiga investeringar

Erbjuda tydlig och enkel prissättning

Bygga en tjänst som sätter kunderna först

Det vi inte gör:

Betting, CFD:er och komplexa produkter

Dolda avgifter

Day trading

Transparent and trustworthy

Investera courtagefritt i aktier och ETF:er, direkt i mobilen

Tack! Din ansökan för en inbjudan är skickad.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gå med i diskussionen!

Vår community är Freetrades bultande hjärta. Där hittar du sneak peeks, omröstningar på kommande features, chatt och förstås alla trevliga medlemmar.

Alla investerare är välkomna!

700+ nya inlägg varje vecka!
Besök communityn
Community questions
Community requests

FAQ

Vad är Freetrade?

Freetrade är en investeringstjänst som genom vår prisbelönta mobilapp förenklar för både nuvarande och framtida investerare att uppnå sina långsiktiga ekonomiska investeringsmål!

Vi skapade Freetrade med målet att få alla att investera. Därför har vi lagt extra mycket tid och resurser på skapandet av vår investeringsplattform. Vi vill ge en förbättrad användarupplevelse för alla som vill investera, utan courtageavgifter på handeln och med features som att köpa andelsaktier - samt möjligheten att vinna en Free share genom att bjuda in dina vänner.

Hur skiljer sig Freetrade från traditionella nätmäklare?

Freetrade är en investeringstjänst som genom vår prisbelönta mobilapp förenklar för både nuvarande och framtida investerare att uppnå sina långsiktiga ekonomiska investeringsmål! För att lyckas med detta bygger vi Freetrade på några viktiga principer:

  • Sprida en medvetenhet om fördelarna med långsiktiga investeringar: Vi jobbar hårt med att publicera innehåll riktat mot alla typer av investerare, från grunderna i aktieinvestering till djupa dagliga börsanalyser.

  • Enkel och transparent prissättning: Vi använder en freemium-modell. Appen är gratis och du kan handla aktier courtagefritt. Du kan också uppgradera till mer avancerade funktioner, åtkomst till utvalda aktier samt en hel del annat.

  • Sätta kunden först i allt vi gör: Våra kunder har varit med oss från dag ett. De var delaktiga i skapandet av appens startsida och följt med oss hela vägen till våra crowdfunding-rundor. Tillsammans utgör de en community med över 20 000 investerare som hjälper oss varje dag genom att dela information, analysera och rösta fram framtida funktioner i appen.


Sedan har Freetrade-appen en smidig användarupplevelse som vunnit pris för Best Online Trading Platform i brittiska Bank Awards tre år i rad, 2019-2021.

För att följa våra principer och visioner ovan finns det därför saker vi inte gör:

  • Betting, CFD:er och komplexa produkter

  • Dolda avgifter

  • Day trading

Hur tjänar Freetrade pengar?

Vi har en enkel och tydlig prissättning som gör att vi kan optimera våra kostnader och på så sätt, till skillnad från de flesta aktiemäklare, erbjuda courtagefri handel.

Vi använder en freemium-modell: Standardkontot på Freetrade är gratis medan det är möjligt att prenumerera på vårt Plus-abonnemang.

En översikt på våra intäkter:

  • Intäkter från prenumerationer på Freetrade Plus

  • FX-avgift på 0,45 % av basväxelkursen för varje order i en annan valuta än din basvaluta.

  • Den låga ränta som vi kan tjäna på kunders innestående kontanter.


Till skillnad från vissa nätmäklare tar vi inte betalt för orderflöde (PFOF, Payment for Order Flow).

Hur fungerar courtagefri aktiehandel?

Låga kostnader och vår freemium-modell möjliggör courtagefri handel och vi har inga dolda avgifter.

Därför kan du lita på Freetrade

Det är alltid trevligt med låga priser och en produkt som är enkel att använda, men viktigast av allt är att garantera säkerheten på dina investeringar och pengar.

I Storbritannien är Freetrade reglerat av FCA
Som ett bolag som är auktoriserat och reglerat av Financial Conduct Authority (FCA) är Freetrade Limited skyldig att följa alla regler och föreskrifter som fastställts av FCA vid genomförandet av ett investeringsverksamhet och tillhandahålla alla kundskydd som dessa föreskrifter kräver.

I Sverige kommer Freetrade stå under Finansinspektionens tillsyn.

Kundernas pengar sparas separat
Detta är viktigt eftersom det betyder att vi inte kan använda dina pengar för att täcka vår kostnader, vi separerar också kundmedel och tillgångar så att de inte kan användas för att betala borgenärer.

Freetrade Nominees Limited är ett så kallat non-trading company. Detta innebär att det inte kan ha några egna skulder och kan skyddas från eventuella skulder som uppkommit av Freetrade Limited. Detta är så att företagets borgenärer i det osannolika fallet av Freetrades konkurs inte får använda dina investeringar för att täcka Freetrades skulder. Besök vår säkerhetssida för mer information.

Hur fungerar tävlingen?

Ju fler gånger du delar din referral-länk, desto längre fram i väntelistan hamnar du. Om du är en av de 1000 första i väntelistan när vi lanserar i Sverige, så hamnar du automatiskt i vår tävling om att vinna en free Tesla share.

För att kunna vara med i tävlingen behöver du, så snart vi har lanserat i Sverige:
1. Ladda hem appen och skapa ett konto
2. Göra en första insättning på ditt nyskapade Freetrade-konto
3. Hålla utkik i din mailkorg då vi tillkännager vinnaren

Hur ser jag vilken plats jag har i väntelistan?

För att när som helst se din plats i väntelistan, gå till freetrade.io/se och ange den mailadressen du registrerade dig med förut

Hur flyttar jag fram i väntelistan?

För att flytta fram i listan, bara dela din referral-länk med någon du känner. Kom bara ihåg att du först måste bekräfta din mailadress genom att klicka på verifieringslänken i mailet från oss.

Hur kan mina vänner vara med och tävla?

När du har delat din referral-länk och någon av dina vänner klickar på den, så skickas de automatiskt till anmälningssidan. Så allt de behöver göra är att ange den mailadress de vill använda och anmäla sig på väntelistan för att gå med i tävlingen.

När avslutas tävlingen?

Dela referral-länken med så många du kan till dess att vi officiellt har lanserat Freetrade-appen i Sverige. Vi tillkännager det exakta lanseringsdatumet när det närmar sig. Se till att du har bekräftat din mailadress, så får du uppdateringar om lanseringsdatumet. Du kan också besöka vår community eller följa oss på Instagram.

Kan jag rekommendera till fler vänner?

Självklart! Det är så du flyttar fram i väntelistan. För att validera din referral-länk, glöm inte att bekräfta din mailadress i mailet som vi skickat till dig. På samma sätt behöver dina vänner sedan bekräfta sina mailadresser för att att de ska hamna på väntelistan.

När får jag veta vem som har vunnit?

Efter det att vi har valt en vinnare kontaktar vi den personen via mail. Freetrade förbehåller sig rätten att välja en annan vinnare i det fall att den första inte svarar på mailet inom två veckor.

När får jag veta om jag har vunnit?

Vi kontaktar vinnaren i ett mail. Om du har vunnit men inte svarar på vårt mail inom två veckor förbehåller sig Freetrade rätten att välja en ny vinnare.